Innerbanner

Scanning

Siden franskmanden Joseph Nicéphore Niépce tog et af verdens første fotografier ud af vinduet i sit soveværelse i 1826 har teknologien stort set ikke ændret sig. Der er naturligvis sket en vis udvikling, og kun et fåtal af fotografer håndterer i dag film – alle er stort set gået over til digital fotografering med de mange fordele det indebærer.

Men der ligger stadigvæk rigtigt mange fotos med stor værdi – om ikke andet så af stor personlig eller historisk betydning – rundt omkring i verden. Denne fantastiske masse af informationer forgår stille og roligt idet gamle fotos nedbrydes under påvirkning af lys og luft.

Vi har været involveret i flere bevaringsprojekter, hvor vi har bidraget med viden og udstyr til at scanne eller affotografere gamle glasplader, negativer i ethvert tænkeligt format – eller dias.

I mange tilfælde kan selv stærkt beskadiget indhold genskabes til et brugbart niveau og gemmes elektronisk for eftertiden. Vi rådgiver også gerne om elektroniske formater og fysiske forhold for denne lagring.